Herrera veu en la confluència entre ICV-EUiA i Podemos l’oportunitat per a un tercer espai a Catalunya

  • El dirigent ecosocialista tem que la presentació del full de ruta de Mas sigui un acte de candidat i no pas de president del país

VilaWeb
ACN
25.11.2014 - 12:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Herrera, veu possible construir un tercer espai polític a Catalunya que aspiri a liderar el país al marge de CiU i ERC. Així ho ha explicat aquest dimarts en una entrevista a TV3, en la què ha parlat directament de la confluència amb Podemos. ‘Avui amb Podemos seríem capaços de definit un front que signifiqui un tercer espai per a liderar Catalunya? Tant de bo’, ha indicat. Com ja estan fet a Barcelona, els ecosocialistes plantegen la unitat de les esquerres a nivell nacional. Pel que fa a la presentació del full de ruta d’Artur Mas, Herrera tem que el president del Govern acabi actuant més com a candidat d’un partit que no com a líder del país.

‘Si comença fent una nova proposta per a redistribuir el treball, per a definir una estratègia que aparqui la reforma laboral i acabi amb la precarietat, una proposta contra la desigualtat social, aleshores hauré de dir que està fent de president. Si, en canvi, el missatge principal és una llista conjunta perquè els altres vagin a les seves per guanyar el dret a decidir, aleshores estarà fent de candidat’, ha remarcat el coordinador nacional d’ICV.

De fet, la hipotètica confluència amb Podemos serviria, segons Herrera, per fer aflorar també el debat sobre la desigualtat social, a l’ombra actualment del dret a decidir i la independència. El líder ecosocialista ha subratllat que la seva formació continuarà defensant el dret a decidir i la consulta definitiva, però que també se centrarà en els dos principals problemes que té avui Catalunya: ‘l’atur i la desigualtat social d’una banda i la corrupció de l’altra’.

A Barcelona, Herrera ha indicat que la candidatura conjunta amb ‘Guanyem’ està ben encarada i és aquest precisament el model que els agradaria exportar a l’àmbit nacional. Segons Herrera, Podemos i Procés Constituent podrien ser dos socis prioritaris per a elaborar un programa ‘d’esquerres’, en què la ecologia i la igualtat fossin dos elements centrals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any