Nou (trist) record pels ‘Restos du Cœur’ nord-catalans

  • Ahir dilluns va començar la campanya d'hivern dels 'Restos du Cœur' amb un important augment de les preinscripcions, el que fa que aquesta associació assoleixi un nou record, després de que la passada campanya 2013-2014 ja va ser molt important ...>>
    Dt. 25 de novembre 2014

VilaWeb
Redacció
25.11.2014 - 11:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cada any, son més les famílies nord-catalanes que acudeixen als Restos du Cœur per poder subsistir. L’any passat més de 20.000 famílies van rebre ajuda per part d’aquesta associació i, segons la seua presidenta Régine Tixador, enguany seran moltes més les que han fet la seua preinscripció.

Només un exemple: a Banyuls de la Marenda està previst que, enguany, tinguin un 10% més de famílies que beneficiaran dels seus serveis. S’espera que siguin més de 25.000  famílies en tota Catalunya Nord, les que en beneficin.

L’associació té 20 centres a tota Catalunya Nord, i l’any passat , durant la campanya d’hivern, 2013-2014 ( cal recordar que la campanya comença el novembre i acaba a finals del mes de març ) va acollir aproximadament 20 000 persones, és a dir un 4% més que l’anterior campanya 2012-2013. Segons la presidenta, és un 40% més que el 4 darrers anys.

També assegura que les persones que utilitzen els seus serveis són més assidues, i destaca que entre ells hi ha ‘treballadors pobres amb contractes precaris, així  com les dones soles amb nens i els joves. Es veuen també cada vegada més persones grans. Abans, no gosaven venir. Són sobretot dones’.

A més dels centres d’acollida, ara també disposen d’un camió que aparca els dijous sobre dos indrets de Perpinyà (Dalbiez i parc de les exposicions) per anar a la trobada dels sense sostre, que tenen sovint una trentena d’anys, i oferir-los un cafè o una sopa, i també roba d’abric.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any