Operació de neteja de mines a la platja de Torrelles

  • Fins al pròxim divendres inclòs es durà a terme, a la platja de Torrelles, una operació de gran envergadura per fer una neteja de mines per part del 'Groupe de Plongeurs Démineurs de la marine nationale' ... si el temps ho permet ...>>
    Dl. 24 de novembre del 2014

VilaWeb
Redacció
24.11.2014 - 13:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Periòdicament es descobreixen, a la platja de Torrelles, obusos de la segona guerra mundial, i com ara i de resultes del descobriment d’un obús sobre la platja i d’una primera operació de desactivació de mines aquest estiu, cinc bombes franceses més, de 50 kg  cada una, han estat identificades per un equip de submarinistes. Dos d’aquests obusos estaven a la sorra, mentre que els tres restants estaven parcialment soterrats. Això fa que s’hagi decidit dur a terme aquesta operació de neteja.

Per aquesta operació, s’establirà un perímetre de seguretat de 1500 metres al voltant del lloc de desactivació de mines. Tenint en compte la naturalesa de les bombes, es durà a terme una evacuació de les persones que viuen a prop del sector situat a primera línia (‘village des sables’ i càmpings). També es demanarà als residents en zones properes a quedar-se a casa quan soni les sirenes  anunciant el començament i el final dels treballs de remoció de mines. També es veuran afectades algunes línies de Bus.

Trobareu més informació sobre aquesta operació aquí  a la web de l’ajuntament de Torrelles.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any