88é Aniversari dels ‘Fets de Prats de Molló’

  • Demà diumenge a les 11h tindrà lloc, a Prats de Molló, el XXVè Retrobament Català per fer, com cada any, un homenatge a Francesc Macià, els seus voluntaris catalans i tot seguit a Jacint Verdaguer...>>
    Ds. 22 de novembre del 2014

VilaWeb
Redacció
22.11.2014 - 11:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els actes d’homenatge començaran a les 11h al monument a Francesc Macià, que es troba a la sortida de Prats de Molló, i que consisteixen en una ofrena floral amb un parlaments dels delegats de diverses entitats (generalment inclosa l’Assemblea Nacional Catalana) o partits.

Després del Cant d’Els Segadors farem una irada a un àlbum fotogràfic dels Fets de Prats de Molló. Passarem davant de la Vil·la Denisa, on s’allotjaren Francesc Macià i els seus voluntaris. Així mateix, a continuació es farà una ofrena floral al monument al poeta Jacint Verdaguer.

Trobareu el programa complet en el document adjunt a la noticia (pdf)

Cal recordar que l’episodi conegut com ‘els fets de Prats de Mollo’  fou un intent d’invasió militar des de  Catalunya Nord, per a independitzar Catalunya planejat per Francesc Macià i la direcció d‘Estat Català, descoberta i avortada el 1926. El pla consistia en la penetració de dues columnes, una des de Sant Llorenç de Cerdans; l’altra, des del coll d’Ares, que havien d’ocupar Olot i proclamar-hi la República Catalana. El President Macià a ser detingut per la gendarmeria francesa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any