Puig convocarà el sector del comerç per respondre al recurs del govern espanyol contra la llei catalana

  • L'executiu de Rajoy ha anunciat que presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei d'horaris comercials

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
21.11.2014 - 21:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, convocarà d’urgència les organitzacions patronals i sindicals del comerç per proposar una resposta política i jurídica conjunta al ‘nou atac’ del govern espanyol contra el model comercial català.

L’executiu encapçalat per Mariano Rajoy ha anunciat avui la voluntat d’interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei catalana d’horaris comercials. El govern català titlla la decisió de ‘nova ofensiva legal’ i l’adscriu a la ‘voluntat política d’uniformitzar el comerç’ de tot l’estat espanyol, seguint el model de la comunitat de Madrid.

El recurs s’interposa per considerar que la norma catalana vulnera la normativa espanyola, una normativa que, al seu torn, va ser impugnada fa mesos pel govern català davant del mateix Tribunal Constitucional espanyol per invasió de competències. El TC encara no s’ha pronunciat sobre aquesta impugnació.

La llei d’horaris comercials impugnada pel govern espanyol es va aprovar al Parlament de Catalunya el gener passat amb cent vots a favor i dinou en contra. Va rebre el suport de CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any