El batlle d’Ascó, Rafel Vidal, encausat per presumpta malversació de fons públics

  • Està citat a declarar el 3 de desembre al jutjat de Gandesa

VilaWeb
ACN
21.11.2014 - 19:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de l’Ajuntament d’Ascó (Ribera d’Ebre), Rafel Vidal (CiU), ha estat encausat per presumpta malversació de fons públics, per haver utilitzat els serveis jurídics municipals en una querella contra el cap de l’oposició del consistori, Antoni Casanova (IA-FIC).

Els fets es remunten a mitjans del 2013, quan en un ple Casanova va insultar el batlle i aquest va presentar una querella per injúries. Ara ha estat un regidor i un company de partit del cap de l’oposició, Salvador Florido, el que s’ha querellat contra Vidal i els tres membres de la junta de govern per haver utilitzat diners públics en el primer plet. Vidal ha estat citat a declarar al jutjat de Gandesa el proper 3 de desembre.

En una sessió plenària celebrada el juliol del 2013 la temperatura del debat va pujar fins al punt que el cap de l’oposició va titllar el batlle del municipi de ‘nazi i dictador’. Per aquests fets, Vidal va presentar una querella per injúries contra Casanova. Segons han informat fonts municipals, el batlle va utilitzar els serveis jurídics del consistori perquè va considerar que els insults anaven dirigits a la institució i no a la seva persona.

Casanova, imputat per aquesta primera querella, ha explicat a l’ACN que ja ha declarat als jutjats que les seves paraules anaven dirigides ‘personalment’ a Vidal. En aquest sentit, ha aclarit que va ser ‘un retret al seu comportament’, i que en cap cas el va voler comparar ‘amb els pitjors genocides d’Europa del segle XX’. Així mateix, ha dit que és ‘legítim’ que el batlle es defensi, però tenint en compte que es tracta d’una qüestió personal ‘ha d’utilitzar els diners de la seva butxaca com faig jo’, ha finalitzat.

Antoni Casanova va ser batlle d’Ascó del 1999 al 2007, i des de bon principi ha tingut una tensa relació amb el batlle actual, Rafel Vidal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any