Artistes digitals de tot el món es reuneixen al ‘Music+Arts’

  • El Mobile World Centre de Barcelona organitza un cicle amb dotze espais interactius i trenta dissenyadors i creadors

VilaWeb
Redacció
24.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb l’objectiu de donar una nova perspectiva sobre l’art i la música amb un recorregut digital, el Mobile World Centre de Barcelona inaugura ‘Music+Arts‘, un cicle centrat en les últimes tendències d’aquest àmbit. Ha estat organitzat per Mobile World Capital Barcelona i Telefónica i comissariada per l’agència londinenca Alpha-ville.

‘Noves Realitats’, l’exposició central del cicle, es presenta en forma de dotze espais interactius i va a càrrec de trenta artistes, dissenyadors i creadors com ara Universal Everything, Quayola & Sinigaglia, Scott Snibbe i Varvara Guljajeva i Mar Canet, entre més. Aquesta exposició, que es pot visitar de manera gratuïta, proposa una reflexió sobre el món digital i la seva integració en la societat mitjançant peces com ‘The Highest Human Tower’ (Mar Canet i Varvara Guljajeva), una construcció virtual inspirada en la tradició catalana dels castells que busca crear la torre humana més alta mai construïda.

Un altre dels espais de referència és ‘Cell’ (Keiichi Matsuda & James Alliban), una instal·lació interactiva que actua a mode de mirall virtual, creant personatges interactius a partir de les etiquetes d’un perfil d’una persona en una xarxa social. La peça ermet la interacció amb aquests avatars, que segueixen els moviments del públic i augmenten de mida i densitat amb el pas del temps.

La mostra, que es podrà visitar fins el 13 de desembre de 2014, arrenca oficialment amb ‘Syn’, una projecte audiovisual de l’artista japonès Ryoichi Kurokawa, que ha exposat en espais de referència com la Tate Modern, el MACBA, el Centre Pompidou, la Bienal de Venècia o el Sónar.

‘Music+Arts’ inclou també un ampli programa d’esdeveniments paral·lels, com el Festival Internacional de Cine Beefeater In-Edit, que emplaçarà la seva àrea professional –l’In-Edit Fast-Forward- al Mobile World Centre.

Dins el cicle també hi destaca un taller per a infants per estimular la creació musical impartit per professionals. David Carabén, Miqui Puig, Joan Colomo i Óscar d’Aniello ensenyaran als nens a compondre cançons amb l’aplicació Toc and Roll desenvolupada per Minimúsica, una empresa nascuda a Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any