Lluís Danés porta al teatre poemes d’Espriu com antídot contra l’oblit de la guerra

  • 'El meu poble i jo' engega la ronda avui al teatre Monumental de Mataró

VilaWeb
Redacció
23.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lluís Danés obre ronda avui a Mataró amb ‘El meu poble i jo‘, un homenatge a les víctimes de la guerra civil i el franquisme a través de poemes de Salvador Espriu. Amb una posada en escena extremadament plàstica i visual, Danés planteja l’obra com un antídot contra l’oblit de la guerra, alhora que dóna respostes al moment polític i social actual. ‘La pell de brau’, una de les col·leccions més fosques d’Espriu, és el fil conductor de l’espectacle.

A través d’una selecció de versos d’Espriu, especialment de ‘La pell de brau’, el director arenyenc planteja un treball multimèdia que combina projeccions audiovisuals, música en directe i dansa en un intent d’homenatjar les víctimes de la guerra civil i el franquisme. L’espectacle reflecteix el patiment de ciutadans anònims i també apropa testimonis reals rellevants de la història de Catalunya, posats en veu de personatges actuals del món de la cultura o l’esport.

Sobre l’escenari hi ha una banda de cincs músics que acompanyen la veu de Dídac Rocher i les ballarines Anna Marín i Bruna Cusí. A través de projeccions hi apareixeran Pep Guardiola fent seves les últimes paraules que Salvador Puig Antich, Lluis Llach recitant els últims mots de Companys abans de ser afusellat,o Silvia Bel, que posa veu a Neus Català. Pel director aquesta exposició dels horrors de la guerra vol ser un antídot contra l’oblit i per evitar que aquella situació es torni a produir.

‘El meu poble i jo’ es va representar l’any passat al Teatre Nacional de Catalunya per encàrrec del Memorial Democràtic. Ara es reestrena per al gran públic en una ronda que recorrerà diverses ciutats catalanes fins al mes d’abril. Avui es podrà veure al Teatre Monumental de Mataró a partir de les 18.00.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any