Protestes contra les prospeccions a les Canàries el dia en què s’havia de fer la consulta

  • Organitzades per les entitats opositories al projecte de Repsol · El govern canari impulsa una 'Declaració del 23-N'

VilaWeb
Redacció
23.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern canari havia convocat per avui una consulta per a saber si la ciutadania acceptava o no el projecte de Repsol de buscar petroli davant les costes de Fuerteventura i Lanzarote. Però arran de la suspensió decretada pel Tribunal Constitucional per un recurs del govern espanyol, el president canari, Paulino Rivero, va paralitzar els preparatius de la votació. Avui no sols no hi ha consulta, sinó que la companyia petroliera ja ha començat les tasques de prospecció. Per tot plegat, la Coordinadora Canària contra les Prospeccions ha llançat una crida a convertir el dia d’avui en una ‘jornada de lluita per a demostrar l’enuig del poble’.

Les entitats que formen part de la plataforma contrària a les prospeccions petrolieres han organitzat protestes a les set illes de l’arxipèlag, amb el lema ‘Soria emmordassa i Paulino obeeix’. Es faran a les sis del vespre davant delegacions del govern i seus del PP.

També han publicat el manifest ’23-N Canàries Resisteix’, en què es denuncia que ‘el 23 de novembre les Canàries tenien el dret de fer sentir la seva veu’ i s’ha negat a centenars de milers d’habitants a expressar la seva oposició a unes prospeccions que han començat ‘amb violència i agressions d’una Armada espanyola que sembla contractada com a cos de seguretat privada de Repsol’. 

Declaració del 23-N

Per la seva banda, el govern canari impulsa una ‘Declaració del 23-N‘, que s’ha de signar avui, on expressa ‘el rebuig més enèrgic a la injustificable oposició del govern d’Espanya al fet que els canaris puguin manifestar directament la seva opinió sobre afers que els afecta a través dels mecanismes legals prevists’ i la ‘ferma i decidida oposició a les prospeccions petrolieres que es fan en aigües canàries i a un model de desenvolupament contrari als valors de sostenibilitat a què legítimament aspira la societat canària’.


Notícies relacionades:

L’exèrcit espanyol envesteix llanxes de Greenpeace a les Canàries

Editorial: La crisi canària. Per què ens interessa? (22-8-2014)

Apunt al bloc de Vicent Partal: Els mapes de la crisi canària


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any