CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP envien una carta a Torres-Dulce declarant-se coautors de les accions que s’imputin al govern

  • Recorden que el parlament va assumir totes les conseqüències que es poguessin derivar del 9-N

VilaWeb
ACN
20.11.2014 - 22:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els portaveus dels grups parlamentaris de CiU, ERC, ICV-EUiA i de la CUP han enviat una carta al fiscal general de l’estat espanyol, Eduardo Torres-Dulce, declarant-se ‘mandants i coautors de les accions que s’imputin als membres del govern de la Generalitat derivades de l’organització i execució’ del 9-N. Els grups recorden a Torres-Dulce que el parlament va aprovar una moció la setmana passada en què assumia ‘de manera solemne i col·lectiva totes les conseqüències que es poguessin derivar’ del procés participatiu. El text aprovat per la cambra catalana rebutjava frontalment qualsevol exigència de responsabilitat per via judicial.

La carta és signada per Jordi Turull, Marta Rovira, Dolors Camats i David Fernández, i expressa la reacció per la intenció de Torres-Dulce de presentar una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vice-presidenta del govern, Joana Ortega, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. El propòsit dels grups parlamentaris és de fer-se responsable dels mateixos fets que s’imputin als tres.

Heus ací el fragment principal de la carta:

«Aquests grups parlamentaris informen de l’assumpció per part del Parlament de Catalunya de totes les responsabilitats que puguin derivar de la celebració d’aquest procés participatiu, i admeten ser els mandants i coautors de les accions que s’imputin als membres del govern de la Generalitat derivades de l’organització i execució del citat procés democràtic.»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any