Admesa a tràmit la querella de Xavier Trias contra periodistes d’El Mundo’

  • El jutjat entén que els fets que denuncia el batlle de Barcelona poden constituir delicte de calúmnia

VilaWeb
ACN
20.11.2014 - 21:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La querella que Xavier Trias ha interposat contra els periodistes d’El Mundo Eduardo Inda, Esteban Urreiztieta i Fernando Lázaro per les publicacions sobre el presumpte compte corrent del batlle a Suïssa ha estat admesa a tràmit. El titular del jutjat d’instrucció número 16 de Madrid entén que els fets denunciats poden ser constitutius de delicte de calúmnies per escrit i amb publicitat. A banda d’admetre a tràmit la denúncia, el magistrat José-Emilio Coronado Ruz ha ordenat com a primera diligència que la policia informi si ‘existeix o ha existit alguna mena d’investigació oberta respecte del querellant (…) sobre la possible tinença (…) a l’estranger de comptes corrents’.

El dilluns 27 d’octubre el diari El Mundo publicava en portada una informació segons la qual la policia investigava si el batlle de Barcelona, Xavier Trias, tenia un compte a Suïssa amb 12,9 milions d’euros.
 A la notícia, que signaven els tres periodistes contra els quals s’ha querellat Trias, s’assegurava que el batlle havia transferit els diners des de Suïssa a Andorra el febrer del 2013.



Trias ha negat sempre aquest extrem i ha aconseguit certificats de les patronals bancàries suïsses que li donen la raó. El batlle ha apuntat directament al ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, com a autor de les filtracions sobre la presumpta investigació policial sobre el compte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any