Els fiscals en cap de Catalunya es reuniran per unificar criteris sobre les denúncies pel 9-N

  • La Fiscalia de Barcelona ha demanat la reobertura de les denúncies arxivades

VilaWeb
ACN
20.11.2014 - 19:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els fiscals en cap de les quatre demarcacions catalanes es reuniran dimarts vinent, 25 de novembre, amb el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, per establir criteris comuns a l’hora d’abordar les desenes de denúncies que es van interposar en diversos jutjats contra el procés participatiu del 9-N. Així, Romero de Tejada es reunirà amb la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, el de Girona, José María Casadevall, el de Lleida, Juan Boné, i el de Tarragona, Xavier Jou, segons que han explicat a l’ACN fonts jurídiques.

El passat 18 de setembre els cinc fiscals ja es van reunir a Madrid amb el fiscal general de l’estat, Eduardo Torres-Dulce, per preparar la possible resposta al procés participatiu. El 9 de novembre els fiscals de guàrdia de Barcelona havien informat a favor d’admetre a tràmit totes les denúncies que arribessin als jutjats, però es van oposar a mesures cautelars.

Avui s’ha sabut que la Fiscalia de Barcelona pensa recórrer contra tots els arxivaments de denúncies de la seva demarcació, i demanarà que la resta s’elevin al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, cosa que contrasta amb la posició oficial de la Fiscalia Superior de Catalunya, que va dir a Torres-Dulce que no veia prou elements per presentar una querella contra el president de la Generalitat i els consellers pel 9-N.

Amb la reunió de dimarts vinent es pretén almenys tenir un criteri unitari a tot Catalunya respecte les denúncies ja presentades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any