Les estrenes: Tres films catalans, ‘Born’, ‘Dos a la carta’ i ‘La dama dels escacs’, arriben als cinemes

  • Repassem la cartellera

VilaWeb
Redacció
21.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana arriben als cinemes tres llargmetratges catalans. El film ‘Born’, dirigit per Claudio Zulian, està inspirat en el llibre ‘La ciutat del Born’ de l’historiador Albert Garcia Espuche, que tracta sobre la vida quotidiana de gent a començaments del segle XVIII. ‘Dos a la carta’ és una comèdia que contraposa el tràfec de la ciutat amb la naturalesa i la pau del món rural. Mentre, Agustí Mezquida és el director del documental ‘La dama dels escacs. Nascuda a València reina a tot el món’.

> Born. Direcció: Claudio Zulian. Intèrprets: Berta Errando, Vicky Luengo, , Mercè Arànega; Marc Martínez, Josep Maria Alejandre, Florín Opritescu. Gènere: Drama. Esbós: Barcelona, principis del segle XVIII. Bonaventura Alberni és un calderer del barri del Bornet que té comptes pendents amb un ric adroguer. Però el que Bonaventura no sap és que Vicenç és l’amant de la seva germana Marianna. Les vides de tots tres i dels seus veïns es veuran truncades pel desenllaç de la Guerra de Successió. En català. (Vídeo).

> Dos a la carta. Direcció: Robert Bellsolà. Intèrprets: Adrià Collado, Andoni Agirregomezkorta, Marcel Tomàs, Carolina Bang, Melanie Olivares, Helena Pla. Gènere: Comèdia. Esbós: L’Óscar és un broker que viu per sobre de les seves possibilitats. Molt a prop seu hi viu en Dani, un innocent i despistat pagès basc. Els dos homes descobreixen que son germans i es veuen obligats a compartir Can Pitu, un idíl·lic restaurant perdut al bell mig de l’Empordà. En català. (Vídeo).

> La dama dels escacs. Nascuda a València reina a tot el món. Direcció: Agustí Mezquida. Gènere: Documental. Esbós: A finals del segle XV un grup d’erudits valencians substitueixen la peça de l’alferes per una reina a l’escaquer. Ho fan en honor a la reina Isabel de Castella i aquest petit gest revoluciona per sempre el joc mil·lenari. També s’explica la història de Francesch Vicent, un jueu convers que va escriure el primer tractat dels escacs moderns, el Libre de Jochs Partitis dels Scachs, avui desaparegut. En català. (Vídeo).

> Jimmy’s Hall. Direcció: Ken Loach. Intèrprets: Barry Ward, Andrew Scott, Jim Norton; Simone Kirby. Gènere: Drama. Esbós: Irlanda, 1921. Jimmy Gralton és un activista polític que té un saló de ball freqüentat per joves d’esquerres. Les seves activitats són malvistes per les autoritats i per l’església i el deporten als Estats Units. Una dècada més tard, Jimmy torna a casa i, malgrat les reticències, reobre el seu saló amb més força que mai per lluitar contra la depressió social i cultural que assola Irlanda. (Vídeo).

> The Hunger Games: Mockingjay Part 1 (‘Los Juegos Del Hambre: Sinsajo. Parte I’). Direcció: Francis Lawrence. Intèrprets: Jennifer Lawrence, Elizabeth Banks, Julianne Moore; Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson. Gènere: Ciència ficció. Esbós: Després d’haver destruït els Joc de la Fam per sempre, el Districte 13 està del tot assolat. Katniss Everdeen encapçalarà una missió per salvar al jove Peeta i aixecar els ànima de tota la nació amb la seva heroica gesta. (Vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any