Detenen a la companya de l’acusat de l’assassinat de Rosine Roig

  • Un any després de l'assassinat de Rosine Roig, una dona de 45 anys, amb tres fills que va ser trobada amb una bala al cap, i soterrada en un camí entre Brullà i Hortafà, el passat setembre del 2013,, ha estat empresonada la companya del sospitós ja que s'havien trobar rastres del seu ADN al lloc del crim ...>>
    Dc. 19 de novembre del 2014

VilaWeb
Redacció
19.11.2014 - 11:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cal recordar que Rosine Roig, de 45 anys i mare de tres fills,  treballava al servei manteniment del museu de Ceret, i havia denunciat a l’ajuntament i davant la gendarmeria de Ceret les amenaces que havia patit per part dels seu ex-marit. També ho havia fet davant d’altres treballadors del Museu.

Ara, un any després del crim, l’assumpte fa un gir increïble, amb la detenció de la companya, del presumpte assassí que s’havia lliurat als gendarmes reconeixent el seu crim, i conduint als militar fins al lloc on havia soterrat el cos. Sempre havia negat, però que hagués cavat el forat, deia que s’ho havia trobat.

L”enquesta, confiada als gendarmes de la brigada de les recerques de Ceret, prosseguia per fer la llum sobre  la personalitat del detingut i sobretot sobre el seu mòbil que continuava sent ben borrós. Alguns deien que havia sigut ‘un drama personal, que ell no suportava la ruptura’, mentre que altres persones explicaven que el sospitós, sense feina, era en canvi ‘infidel i havia viscut amb una amant durant 10 anys’. Les investigacions han revelat finalment un assumpte més tèrbol encara.

La companya del presumpte assassí va ser detinguda el passat 7 d’octubre. Els peritatges haurien permès aïllar el seu ADN a l’escena de crim i sobretot sobre la pala que va servir per enterrar el cos de Rosine Roig. Sembla que finalment, hauria confessat la seva participació en els fets. Finalment ha estat posada en examen per a ‘assassinat’ i ‘encobriment d’un objecte en relació amb el crim que ha impedit la manifestació de la veritat’. En Aquest Cas, hauria conservat i amagat un GPS i un ordinador.

Un altre complicació: l’advocada del sospitós ha estat col·locada en guarda vista a començament d’octubre i posada en examen per a ‘violació del secret de la instrucció’. És sospitosa d’haver revelat elements del dossier a la companya del seu client abans que aquesta última hagués sigut interpel·lada. Li hauria lliurat resultats del peritatge de l’ADN . Les converses haurien estat interceptades en el moment de les vigilàncies vinculades a l’enquesta.

L’advocada va ser llavors col·locada sota control judicial, prohibint-li acostar-se al seu bufet, i també obligada a lliurar el seu títol a l’ordre des avocats .

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any