El congrés espanyol vota el reconeixement de Palestina

  • La proposició no de llei, del PSOE, vol desblocar les negociacions de pau amb Israel · És semblant a les aprovades a la Gran Bretanya i Irlanda

VilaWeb
Redacció
18.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El congrés espanyol ha de votar avui una proposició no de llei del PSOE en què s’insta el govern espanyol a reconèixer l’estat palestí. D’ençà que es va presentar la proposició, el ministre d’Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, i la socialista Trinidad Jiménez han tingut contactes per a pactar el text, que insta el govern espanyol a impulsar el reconeixement de Palestina com a estat, ‘subjecte de dret internacional’, amb la convicció que l’única solució possible per al conflicte és la coexistència de dos estats, Israel i Palestina’.

El reconeixement ha de ser conseqüència d’un procés de negociació entre les parts que en garanteixi la pau i la seguretat, el respecte dels drets dels ciutadans i l’estabilitat regional.

La votació, que pretén desblocar les negociacions, segueix propostes semblants aprovades ja a la Cambra dels Comuns britànica i al senat irlandès. L’Assemblea francesa votarà la qüestió la setmana vinent.

Suècia, per una altra banda, es va convertir fa dues setmanes en el cent trenta-cinquè país a reconèixer l’estat palestí i el primer de la UE. Val a dir que vuit països més, com ara Eslovàquia, Hongria i Polònia, ja l’havien reconegut abans d’entrar a la Unió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any