Escolars d’Agullent, Bocairent i Ontinyent participaran en el programa ‘Cinema a l’escola’

  • És una campanya d'Escola Valenciana de promoció del cinema en valencià

VilaWeb
VilaWeb
Redacció / ACN
13.11.2014 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns 50.000 alumnes participaran en el programa ‘Cinema a l’Escola’ 2014 d’Escola Valenciana, segons que ha informat l’entitat. L’alumnat des d’Infantil fins a Batxillerat de 24 poblacions valencianes de diferents comarques podrà veure les projeccions de 22 pel·lícules i documentals. Es tracta de cintes recentment estrenades i amb temàtiques que es poden treballar pedagògicament a l’aula, segons que ha informat Escola Valenciana, i que es projectaran en hores lectives. L’alumnat de la ciutat de València podrà veure les projeccions en les sales dels cinemes Yelmo, llogat per Escola Valenciana, que lamenta la manca de col·laboració de l’Ajuntament.

Del total de 23 poblacions on es projectaran pel·lícules i documentals en hores lectives seran, tres són de la nostra comarca: Agullent, Bocairent i Ontinyent. La resta de localitats són Catarroja i Sedaví (Horta Sud), Cocentaina i Muro (Comtat), Onil i Castalla (Alcoià), Xàtiva (Costera), Gandia (Safor), Sueca (Ribera Baixa), Alacant (Alacantí), el Pinós i Novelda (Vinalopó Mitjà), Faura i Sagunt (Camp de Morvedre), Museros, Vinalesa i Godella (Horta Nord), Alaquàs (Horta Oest), Montserrat (Ribera Alta) i València.

La responsable del projecte i presidenta de la Coordinadora d’Escola Valenciana a la ciutat de València (CAPPEPV), Laura Font, ha lamentat que l’Ajuntament no col·labore i que Escola Valenciana haja de llogar sales comercials, com les sales de cinema Yelmo, per a poder oferir les projeccions, en les quals es calcula l’assistència d’uns 2.000 alumnes a la ciutat.

La programació d’aquest cicle ‘Cinema a l’escola’ és de deu pel·lícules que han estat recentment en la cartellera i amb temàtiques que es poden treballar pedagògicament a l’aula. ‘Veïns invasors’, ‘Els Cap de Drap a la Selva de l’Arc de Sant Martí’, ‘Les cròniques de Spiderwick’, ‘Sobre la marxa’, ‘Tom Sawyer’, ‘Divergent’, ‘L’avi dels cent anys que es va escapar per la finestra’, ‘Com ensinistrar un drac 2’, ‘Operació Cacauet’ i ‘L’abella Maia’.



Els documentals que es programen són ‘València necessita una cançó’, ‘Més enllà del mur’, ‘Una llengua que camina’, ‘Valencians de Mallorca’, ‘El valor de les paraules’, ‘Estellés, poeta de meravelles’, ‘Carles Salvador, una llarga vida de les paraules’, ‘Ausiàs March, cor d’acer, de carn i de fusta’, ‘Joanot i Tirant, lletres i batalles’, ‘Mathaussen-Gusen: La memòria’, ‘El Terrer, un poble emmudit’ i ‘Mengem S.A’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any