La cobla La Flama de Farners presenta ‘Països Catalans canten’ al ‘Fes Ta Festa’

  • Els cantants Miquela Lladó, Miquel Gil, Pascal Caumont i Ramon Manent col·laboren en el disc · En parlem amb Jordi Molina, tenorista, compositor i director de la cobla

VilaWeb
Redacció
08.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En el programa d’aquesta setmana parlem amb el tenorista, compositor i director Jordi Molina del seu darrer treball discogràfic al front de la cobla La Flama de Farners. El disc es titula ‘Països Catalans Canten’ i l’han enregistrat amb la participació de quatre de les veus més representatives de la geografia de parla catalana: Miquela Lladó, Miquel Gil, Pascal Caumont i Ramon Manent. Molina també ens parla de la seva darrera estrena a la Festa de la Música per a cobla a Banyoles i dels projectes que té en perspectiva.

Aquests dies la diada del 9N ho protagonitza tot i al ‘Fes Ta Festa’ no voliem ser menys. En parlem tant a l’inici del programa, comentant-ho amb el convalescent Amadeu Carbó, com a la columna del nostre director Jesús Ventura que aquesta setmana ha titulat ‘La tradició del vot‘ i en la que ens parlarà d’altres vots que anyalment se celebren a casa nostra.

La crònica castellera d’en Carles Esteve ens repassa les fites més importants del cap de setmana passat, amb la Diada de Tots Sants vilafranquina com a protagonista i amb el ‘Tercer 3de9 amb folre i manilles coronat pels verds aquesta temporada‘ com a principal menció. I l’altra secció setmanal del programa, les Dites i Refranys d’en Víctor Pàmies, sabrem més coses d’aquella dita tan coneguda que diu ‘Tant va el càntir a la font que al final es trenca‘.

També tindrem un altre capítol del Fons Amades que prepara l’Antoni Serés a partir del material de Fons-Arxiu Joan Amades que custodia la Direcció General de Cultura Popular, Acció Cultural i Associacionisme del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquesta vegada tractarà sobre ‘El gest a Catalunya‘. I des del Museu Etnològic de Barcelona en Gustau Molas ens revelarà un altre dels Secrets de l’Etnològic parlant-nos en aquesta ocasió de ‘La torrolla‘.

La part musical la compondran quatre dels temes del disc ‘Països Catalans Canten’ de la cobla La Flama de Farners dirigida per Jordi Molina: el popular tema de Miquel Gil titulat ‘Primavera’; la ‘Jota llevantina’ de la Miquela Lladó; les cançons tradicionals ‘L’Hortolana’ amb en Pascal Caumont, i ‘Les cobletes de las canya’, amb en Ramon Manent.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any