Nixie, el drone de polsera

  • Un prototip de càmera voladora de butxaca guanya el concurs Make It Wearable convocat per Intel

VilaWeb
Redacció
06.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana la companyia Intel ha lliurat els premis del concurs Make It Weareable. I al capdamunt de la llista de guardonats hi ha un aparell que es podria definir planerament com una càmera GoPro voladora que es pot dur al canell com una polsera. Es diu Nixie (vídeo) i ha estat desenvolupat per un grup d’enginyers alemanys i nord-americans. La primera càmera portable que es converteix en drone pot fer fotos i vídeos a distància, en plena efervescència del fenomen ‘selfie’.

El prototip del Nixie, creat sols deu dies abans de tancar-se el termini de candidatures del concurs d’Intel, funciona amb dues opcions: en mode bumerang (el drone s’allunya, captura la imatge i torna) i en mode de seguiment (es manté a una certa distància de la persona, en connexió amb el telèfon, i ho enregistra en vídeo). Com a guanyador de Make It Wearable, l’equip del Nixie ha rebut mig milió de dòlars.

El drone fotogràfic es va imposar a nou invents més finalistes del concurs, entre els quals hi havia FirstV1sion, una samarreta connectada desenvolupada a Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any