Disseny amb filosofia lliure

  • El sisè Free Culture Forum de Barcelona dedica tres dies a fer debats i tallers sobre l'efecte de la cultura lliure en el sector del disseny

VilaWeb
Redacció
05.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘La cultura lliure ha portat, a més d’un conjunt d’eines o protocols jurídics i legals que permeten que es pugui crear, distribuir i consumir cultura col·laborativament i col·lectiva, un entramat de maneres de fer i pensar la cultura que posen en escac el paradigma mercantil hegemònic’ Partint d’aquesta premissa, el sisè Free Culture Forum de Barcelona analitza d’avui a divendres la pràctica de la cultura lliure en el disseny.

‘Sense sortir de l’esfera comercial en què s’ha mogut el disseny, experimenta ara mateix amb noves eines, llicències i metodologies, cosa que considerem important perquè constitueix un desenvolupament que cal destacar i secundar. Sospitem, a més, que aquesta esfera cada vegada té més fugues i pràctiques divergents’, diuen els organitzadors del fòrum, que es desenvolupa en uns quants espais de la ciutat fins divendres.

Les sessions, precedides per un debat ahir sobre democràcia en xarxa i tecnopolítica, es divideixen en cinc blocs; pràctiques de disseny lliure; pròtesis i andròmines; maquinari obert i disseny; perspectives crítiques en art i disseny, i disseny d’espais lliures.

El Free Culture Forum 2014 es clourà el 27, 28 i 29 de novembre amb el festival The Influencers, que enguany celebra deu anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any