EDF canvia el sistema de càlcul de les seues tarifes reglamentàries

  • Ahir divendres, el 'Journal Oficiel' francès va publicar el nou càlcul de les tarifes reglamentaries d'EDF. Això farà que l'augment previst a partir d'avui potser no serà tan gran com es temia ...>>
    Ds. u de novembre del 2014

VilaWeb
Redacció
01.11.2014 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cal recordar que el passat mes de juliol, el govern va anular la pujada del 5% de la tarifa, i que a partir d’avui aquesta pujada és de 2,5%. Però aquest nou mètode preveu revisar integralment la manera com els preus són calculats. D’ara endavant, el regulador procedirà pel mètode dit de l’apilament. Per avaluar la tarifa, sumarà els costos relatius a cada component de la filera; és a dir, cost de producció de l’electricitat nuclear, costos d’encaminament, complement del subministrament d’electricitat i cost comercials d’EDF.

Això vol dir que la pujada d’avui u de novembre de les tarifes reglamentades hauria de ser menys important que el  previst. La revaluació considerada seria molt inferior al 6,7 % anunciats. Es tractaria d’una pujada d’aproximadament 2,5% .

Si voleu, podeu consultar el decret publicat ahir divendres , que trobareu en el document adjunt a la noticia (pdf en francès) on s’explica detalladament aquest nou càlcul .

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any