L’Audiència espanyola decreta presó incondicional per a Francisco Granados

  • L'exsecretari general del PP madrileny i exnúmero dos d'Esperanza Aguirre nega qualsevol relació amb la trama de corrupció municipal i autonòmica

VilaWeb
ACN
31.10.2014 - 14:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència espanyola ha decretat aquest divendres presó incondicional per a l’exsecretari general del PP madrileny i exnúmero dos d’Esperanza Aguirre, Francisco Granados, en el marc de l’anomenada operació Púnica. Granados, que ha declarat durant dues hores i mitja davant el magistrat, ha negat tenir cap mena de relació de negocis amb el seu amic de la infància David Majarliza, considerat un dels aconseguidors d’aquesta presumpta trama de corrupció municipal i autonòmica. Precisament, Eloy Velasco també ha dictat ordre de presó incondicional per a Majarliza.

En una interlocutòria, el jutge assegura que hi ha indicis que Francisco Granados hauria beneficiat David Majarliza i d’altres empresaris com José Luis Huerta en matèria de contractació pública i d’urbanisme ‘prenent part d’una xarxa de tràfic d’influències que també ha utilitzat en benefici propi’.

‘S’han identificat diverses operacions immobiliàries de les que se sospita que poden haver estat la contraprestació rebuda d’aquells empresaris, tot incorrent en presumptes delictes de blanqueig de capitals, organització criminal, contra la hisenda pública, tràfic d’influències, suborn, malversació, prevaricació i frau’, afegeix l’escrit del jutge.

Així mateix, Eloy Velasco atribueix a l’exsecretari general del PP madrileny i exnúmero dos d’Esperanza Aguirre la titularitat de ‘diversos comptes corrents’ a Suïssa dels que les autoritats del país helvètic asseguren que existeix una sospita de blanqueig de capitals ‘agreujat’.

Pel que fa a Marjaliza, Velasco el considera el ‘cap’ d’una àmplia trama empresarial, ‘nucli d’una organització criminal amb una activitat vinculada a actuacions administratives com promocions urbanístiques, contractacions públiques i concessions’.

Així mateix, la interlocutòria afegeix que aquest empresari i amic de la infància de Francisco Granados aprofitava les seves àmplies relacions personals i polítiques per aconseguir les adjudicacions irregulars per a les seves empreses i per a tercers a canvi de comissions per la seva gestió.

El jutge també l’assenyala com a ‘centre d’una àmplia xarxa de tràfic d’influències que ha patrimonialitzat l’activitat pública de contractació i d’urbanisme amb la col·laboració de funcionaris i d’autoritats públiques’. Eloy Velasco creu que les actuacions de David Majarliza són constitutives dels delictes de blanqueig de capitals, organització criminal, contra la hisenda pública, tràfic d’influències, suborn, ús d’informació confidencial, malversació, prevaricació, falsificació documental i frau.

Finalment, també li atribueix la titularitat ‘d’alguns comptes’ dels que les autoritats suïsses van informar a les judicials espanyoles per sospita de ‘blanqueig de capitals agreujat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any