La banca suïssa assegura que Trias no hi ha tingut mai cap compte

  • El Mundo havia publicat que tenia comptes milionaris ocults a Andorra procedents del banc UBS de Suïssa

VilaWeb
Redacció
31.10.2014 - 14:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’entitat bancària suïssa UBS ha negat que el batlle de Barcelona, Xavier Trias, hi tingui un compte bancari. Trias té un certificat que demostra que mai no n’ha tingut cap. Trias va ser dilluns la víctima d’una filtració a la premsa de Madrid. La informació deia que tenia comptes milionaris ocults a Andorra procedents de Suïssa. Segons el diari, Trias va mantenir durant anys un compte obert a UBS fins que, el febrer de 2013, la va traspassar a Andorra.

Trias ha demanat la dimissió del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, per haver ‘filtrat’, ha dit, la informació falsa i ‘pressionat’ perquè es publiqués. ‘És un atac al batlle de Barcelona’, ha exclamat Trias.

Dilluns Trias va tenir una reacció contundent —presentar una querella contra el diari El Mundo— i va afirmar per tots els mitjans que ell no tenia ni havia tingut mai diners a l’estranger. Trias identifica el moment de l’origen d’aquest atac: la reunió que va fer el 29 de setembre amb l’empresari, polític i filantrop Michael Bloomberg a Nova York. El van avisar que anés en compte després d’aquella reunió.

Informació relacionada:

La foto que va posar Xavier Trias al punt de mira

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any