Verdú exposa l’escultura ‘Souvenir de la Tour Eiffel’ de Joan Miró

  • L’obra ha estat cedida a l'espai expositiu Miró a Taula, que combina gastronomia i art

VilaWeb
Redacció
31.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escultura de Joan Miró ‘Souvenir de la Tour Eiffel’ serà exposada per primera vegada a Catalunya, i durant cinc anys, a l’espai Miró a Taula de Verdú. Els successors de l’artista l’han cedida a la família Mayoral que el mes d’agost va obrir aquest espai expositiu a l’antic Museu de Joguets, i que combina gastronomia amb obres de Miró, Dalí i Tàpies.

‘Souvenir de la Tour Eiffel’ és una obra que va fer Joan Miró l’any 1977 i que evoca la nostàlgia que va sentir quan va fer el seu primer viatge a París l’any 1920. És una transformació simbòlica de la Torre Eiffel parisenca amb una hipotètica torre catalana, car Miró hi va incorporar una forca que esdevé un símbol de la pagesia i el compromís que sentia amb el món agrari.

Joan Miró va començar a fer escultura als anys quaranta del segle passat, amb la col·laboració de Josep Artigues, però no va ser fins al 1966 quan va començar a col·laborar amb la Fundació Parellada. A partir d’aquest moment la seva obra escultòrica ve prendre un gran relleu perquè va començar a treballar amb bronze. L’escultura que es pot veure a Verdú pertany a aquesta etapa i només se’n conserven sis exemplars similars.

Miró a Taula va arrencar a mitjan agost a les instal·lacions on abans hi havia el Museu de Joguets i Autòmats. Cada diumenge a migdia es fan les visites a les tres plantes de l’edifici i s’hi combina l’art i la gastronomia. S’hi pot viure una experiència doble: fer degustacions gastronòmiques al mateix temps que es coneix l’obra de Miró, Dalí, Chillida o Tàpies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any