Els grups emergents de l’escena musical se citen al Primavera Club

  • Més de quaranta agrupacions vingudes d’arreu presenten les seves propostes de soul, música electrònica i pop melòdic

VilaWeb
Redacció
31.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El festival Primavera Club és el germà petit del Primavera Sound i es fa aquest cap de setmana en tot de sales de Barcelona, com ara l’Apolo, el Teatre Principal i Sidecar. El festival és conegut perquè els organitzadors hi fan una tria dels grups emergents de l’escena musical alternativa mundial. Enguany han escollit quaranta-tres grups provinents de la Gran Bretanya, els Estats Units, Austràlia i Finlàndia que de segur que sonaran al llarg del 2015 i seran en un bon reguitzell de festivals d’estiu.

El soul de nova fornada i l’electrònica més pop són representats pels britànics Jungle i els australians Movement. Al vessant més experimental de l’electrònica hi ha projectes com Eaux , sorgits de les cendres de Sian Alice Group, o les simfonies sintètiques del britànic East India Youth. La part més guitarrera de la dècada dels noranta ha tornat amb força, com ho demostraran Fighter Pillow o Tweens, per exemple.

El costat més indie pop melòdic serà present al festival amb formacions prometedores com els canadencs Alvvays, autors d’un dels discs de l’estiu, els Horsebeach de Manchester o We Are Catchers, el projecte del britànic Peter Jackson. La part més extrema i potent del cartell abasta des de l’sludge brut de Rebuig fins al punk esbojarrat de Cerebral Ballzy i el hardcore esquitxat de noise-rock dels canadencs Greys.

També presentaran novetats una bona mostra d’artistes difícilment classificables: l’experimentació galàctica de PacoSan, el pop ballable i espacial del finlandès Jaakko Eino Kalevi o l’explosiva barreja d’electrònica i psicodèlia del duo Der Panther.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any