Presència de la cultura catalana a l’Alguer

  • L'Obra Cultural de l'Alguer inicia la tardor amb un diversos actes que tendeixen ponts cap a Catalunya.

VilaWeb
Redacció
30.10.2014 - 13:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’acció d’Obra Cultural sempre ha promogut la variant algueresa del català entre els habitants de la ciutat de l’illa de Sardenya. Cal destacar que durant aquest inici del trimestre s’han programat molts actes que mostren l’interès que des de la ciutat italiana es té vers Catalunya i el seu moment actual, cosa que es recíproca, tal com ho fa palès la col·lecció sobre la història i costums algueresos impulsada per l’editorial barcelonina Llibres de l’Índex.

En primer lloc, a més de la llengua, cal reconèixer un dels punts en comú tant de Catalunya, com l’Alguer: el Mar Mediterrani. Així doncs, la presència catalana va ser destacada en un cicle de conferències, celebrat a finals de setembre, sobre el Mar Mediterrani, que es va concretar  amb la participació del sociòleg i ex president de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner, aportant la seva visió cultural, i amb la de l’actual president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros, que des de la seva formació com a biòleg va alertar dels reptes medioambientals compartits. Obra Cultural de l’Alguer va organitzar aquestes conferències, juntament amb el Parc Natural Port Compte i la col·laboració del Municipi de l’Alguer.

És un afecte mutu el que hi ha entre la ciutat de Sardenya i Catalalunya, cosa que ha empès a l’editor Josep Maria Orteu a publicar, des de la seva editorial Llibres de l’ïndex, de tres llibres sobre la ciutat: “L’Alguer”, una guia turística a càrrec d’Antoni Nugues, “La cuina de l’Alguer” de Carlo Sechi i ‘Història de l’Alguer’ de Marcel Farinelli. La iniciativa editorial es va presentar el 4 d’octubre en un acte a la Biblioteca Catalana de l’Obra Cultural.

Segueix llegint

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any