Les universitats públiques, contra la ‘llei de senyes d’identitat’ de Fabra

  • Denuncien que menysté la unitat de la llengua

VilaWeb
ACN
30.10.2014 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conferència dels Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV) denuncia que l’avantprojecte de llei de senyes d’identitat del govern ‘obvia tots el dictàmens científics i, fins i tot, totes les sentències judicials que avalen la unitat de la llengua’. Així ho han precisat a través d’un comunicat en el qual consideren ‘inadequat’ situar la llengua al mateix nivell que altres elements tradicionals. També lamenta que no compti amb òrgans consultius i estatutaris com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o el Consell Valencià de Cultura.

De la mateixa manera, els rectors creuen que ‘incloure entitats que pregonen tesis no científiques pel que fa a la llengua promou el desconcert de la societat’.

En relació amb la possibilitat de vincular ajuts públics en funció de l’assumpció o no d’una determinada concepció d’identitat, els rectors valencians consideren que és una pràctica poc recomanable. En aquest sentit, i després de formular aquests arguments, la CRUP finalitza el seu comunicat demanant la retirada del projecte.

El conseller de Governació, Luis Santamaría, va presentar divendres passat l’esborrany de la nova ‘llei de senyes d’identitat’, que preveu un observatori per controlar que ‘cap subvenció es destini a res que pugui atemptar’ contra les senyes d’identitat. En aquest observatori hi haurà la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), entitat que nega la unitat de la llengua i aposta per una normativa contrària a la de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.


Informació relacionada: 

Fabra dóna rang de llei al secessionisme lingüístic 



Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any