El Saló del Manga s’obre a la cultura japonesa

  • A més dels expositors, els concursos i les signatures dels autors, hi ha més espai per a la gastronomia i la cultura tradicional nipona

VilaWeb
Redacció
31.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El món dels afeccionats al manga va molt més enllà dels còmics, les sèries i els personatges; hi ha també un gran interès per la cultura japonesa, la principal productora d’aquesta tendència. Els organitzadors del Saló del Manga de Barcelona, que es fa a la Fira de Montjuïc fins diumenge, tenen aquesta idea molt clara i el festival d’enguany amplia la superfície amb més espais per a difondre la cultura nipona. És clar que també hi haurà lloc per als expositors, els concursos i les exhibicions que han fet emblemàtic el festival.

La gran majoria de les exhibicions es concentraran a la plaça de l’Univers, a l’exterior de la fira. S’hi faran els concursos de cosplay — disfresses dels personatges preferits de còmic—, les mostres d’arts marcials, l’anime song constest i els concerts. Un altre dels elements clàssics del saló és la presència dels autors de manga més destacats. Enguany hi haurà Kengo Hanazawa, creador de ‘I am a hero’ i Takeshi Obata, que ha adaptat al còmic la novel·la de ciència-ficció ‘All you need is kill’.

La cultura japonesa té un pes creixent al Saló del Manga. N’és una bona mostra l’espai que hi ha dedicat a la gastronomia. Hi ha una desena d’expositors de restauració, s’hi fan degustacions i hi imparteixen tallers cuiners de renom d’arreu, com ara Nobuaki Fushiki que treballa amb tècniques tradicionals de fermentació i que és molt conegut al Japó. Per completar aquesta oferta també hi ha l’espai ‘L’esperit del Japó‘ on es poden aprendre tots els aspectes de la cultura tradicional: música, roba, teràpies naturals, pensament, etc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any