La Pedrera ara dansa

  • Des del 30 d’octubre fins al 27 de novembre a partir de les 20h, la Fundació Catalunya – La Pedrera organitza la sisena edició del cicle Dansa ara, un festival dedicat a la dansa contemporània, on coreògrafs reconeguts juntament amb joves creadors oferiran una mostra de les seves últimes creacions. Jordi Sora ens en parla a Núvol

VilaWeb
Redacció
30.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb la col·laboració de Graner-Mercat de les Flors, centre de creació i aprofundiment del llenguatge del cos i del moviment, es presenta un conjunt de peces molt diverses, que tenen com a objectiu recórrer el bon moment creatiu de la dansa contemporània.

L’edició d’enguany, a més a més, presenta unes noves produccions creades expressament perquè siguin representades a diferents espais de La Pedrera, una aposta més d’aquest emblemàtic edifici per la creació contemporània.

En aquesta sisena edició es poden veure actuacions com les de Lali Ayguadé, Icognito i Saba, dues composicions sobre la vida, la intel·ligència i les percepcions.

Les peces de Lali Ayguadé acostumen a ser enèrgiques i plenes de tensió narrativa. Durant molt anys ballarina insigne de la companyia Akram Khan, ha iniciat des de fa un parell de temporades una aventura personal a la recerca de col·laboracions amb les quals ampliar la seva tècnica acurada i capacitat per expressar els detalls ínfims de les emocions humanes. Amb una gran atenció pel treball sobre el terra, combina moviments propers a les arts marcials, fixant la mirada en el tors i les mans. A Incognito s’acompanya de Nicolas Ricchini, amb qui comparteix l’interès per una fisicalitat i virtuositat que els porta al xoc, a la confrontació entre els dos cossos. Sempre des de l’abstracció, però també la subtilesa del moviment. La coreografia de la segona peça, Saba, que interpreten Diego Sinniger i de nou Ricchini vol convertir-se en un obra més llarga. De moment a la Pedrera es veurà un extracte de vint minuts.

Una altra de les coreografies de dansa que hi ha programades és la de Big Bouncers, Big Bounce / Site Specific, un treball centrat en el moviment, la paraula i l’espai.

Podeu llegir la crònica sencera, aquí. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any