Els arquitectes catalans criden a votar el 9-N

  • Demanen que es puguin decidir lliurement les polítiques d'habitatge i d'equipaments

VilaWeb
Redacció
28.10.2014 - 16:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de 430 arquitectes han fet una crida a la societat catalana perquè voti el 9 de novembre. El col·lectiu anima els catalans a ‘expressar-se democràticament’. Els sotasignats del manifest comparteixen la voluntat de poder ‘decidir plenament i sense entrebancs les polítiques d’habitatge i d’equipaments, l’assignació de recursos per a infrastructures, les estratègies energètiques o de comunicacions, a partir de l’excel·lència en el disseny i de la cohesió́ territorial, urbana i social’.

La campanya, nascuda fa menys d’una setmana de la iniciativa dels mateixos arquitectes, sense que hi hagi participat cap entitat ni associació, es preveu que superi les cinc-centes adhesions abans d’acabar la setmana.

Avui al matí a la seu de Barcelona del COAC-Col·legi d’Arquitectes de Catalunya s’ha fet la lectura pública del manifest, en un acte breu amb l’assistència de molts dels signants de la crida, com ara Jordi Badia, Mercè Berengué, Lluís Comeron, Mamen Domingo, Carlos Ferrater, Ernest Ferré, Beth Galí, Vicente Guallart, Enric Massip o Jordi Ros.

Heus ací el manifest íntegre dels arquitectes:

«Els sotasignats, arquitectes de diferents generacions i de diferents procedències, de diferents maneres de projectar edificis i ciutats, compartim la voluntat de poder decidir com ha de ser el país en el que volem viure, i volem fer una crida a la societat catalana a votar el proper 9 de novembre malgrat totes les limitacions.

Volem poder decidir plenament les polítiques d’habitatge i d’equipaments, l’assignació de recursos per infraestructures, les estratègies energètiques o de comunicacions de Catalunya, com elements clau per a la impulsió del país cap a un futur més equilibrat, a partir de l’excel·lència en el disseny i de la cohesió territorial, urbana i social.

I és per això que recolzem aquesta iniciativa que permet expressar la voluntat popular democràticament i demostrar al món la nostra determinació a projectar i construir un nou país al servei dels seus ciutadans.»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any