Valoració negativa de la nova consellera d’educació balear

  • L’Assemblea de Docents acusa a Núria Riera de mantenir-se en el mateix immobilisme que la seva predecessora i de no voler afrontar com pertoca el conflicte educatiu

VilaWeb
Jaume Calafell Massanet
26.10.2014 - 13:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Malgrat les sentències del TSJIB que posen en evidència la incapacitat per resoldre el problema per part del Govern, pareix que aquest continua sense adonar-se’n compte de la realitat. Els i les ensenyants de les Illes fan una valoració de continuisme en relació a la manera que té d’afrontar el conflicte educatiu, la nova consellera Núria Riera. En aquest sentit,  des de l’Assemblea de Docents denuncien que la nova titular no manté una seriositat i coherència amb allò que diu- un aparent tarannà més dialogant- amb allò que realment fa

Els docents es queixen que des de la Conselleria d’Educació continuen apostant per no convocar els comitès de vaga i marginar l’Assemblea de tota negociació, tot sabent que aquesta és un dels principals actors dins l’actual escenari educatiu. Així mateix, indiquen que, des del Govern, es mantenen les instruccions d’anar repetint que la convocatòria de vaga feta pels docents no és vàlida perquè no és correcta. En relació amb això, els ensenyants ho han desmentit rotundament ja que aporten un text dels advocats que justifica la validesa plena d’aquesta.

 

En qualsevol cas, els docents alerten de l’extralimitació en les seves funcions, del Govern, car no és en aquest a qui li correspon valorar si una convocatòria és legal, il·legal, correcta o incorrecta, sinó als tribunals. Amb tot, els professors allò que reclamen  a la conselleria d’educació és que deixi de desviar l’atenció i reconegui la legitimitat del comitè de vaga. Així mateix, lamenten la oportunitat que s’ha perdut per encetar un diàleg, aprofitant l’expulsió de Guillem Estarellas , la resolució dels directors expedientats de Maó, o la mateixa victòria sobre el TIL.

 

Malgrat tot, des de L’Assemblea de Docents s’ha advertit que la lluita no s’ha acabat i que encara que sembli que hagi tornat la calma, aquesta només és de caràcter tècnic i estratègic. Un anunci que ja feren pel mes de juny, informant que durant la tardor descansarien, però, per acumular forces de cara a l’any vinent, ja que la vaga convocada va molt més enllà del TIL. Una vaga per un canvi de paradigma en el model educatiu actual, cada vegada més insostenible i que fa aigua com a conseqüència de les polítiques que s’han anat aplicant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any