Marc Crosas: ‘Prefereixo jugar amb Mèxic que no amb Espanya’

  • El futbolista català del Santos Laguna defensa l'independentisme en una entrevista al Marca

VilaWeb
Redacció
25.10.2014 - 19:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

És conegut l’independentisme del futbolista de Sant Feliu de Guíxols Marc Crosas. Fa dos anys va celebrar amb una estelada el títol de campió de la lliga mexicana amb el Santos Laguna, i recentment s’ha adherit a la campanya ‘L’esport per la independència’, de la plataforma ProSeleccions Catalanes

Ara torna a parlar clar en una entrevista publicada en un bloc del diari esportiu Marca. ‘Sempre m’he sentit català. El meu passaport i el meu DNI diuen que sóc espanyol, però una cosa diferent és el sentiment que portes dins’. 

‘El meu fill és mexicà i sento moltes més arrels amb Mèxic que no amb Espanya. Si em parles de Catalunya, potser estaria més empatat. A dia d’avui dic que sóc català, però prefereixo jugar amb Mèxic que no amb Espanya’, continua. 

Quan l’entrevistador li diu que en una Catalunya independent el Barça jugaria ‘contra el Terrassa o el Girona’, respon: ‘Tu creus que si ens independitzem a la lliga espanyola li interessarà que el Barça en surti? Mira el Cardiff, mira el Mònaco. Hi ha molts exemples. No interessa a ningú. Ni al Barça, ni a l’Espanyol, i tampoc a Espanya.’

Sobre les raons de l’auge independentista, reflexiona: ‘Si en la primera manifestació multitudinària de fa tres anys, el govern [espanyol] hagués estat més receptiu, no hauríem arribat a aquest extrem. No pot ser que Catalunya aporti el 21% del PIB i només en rebi el 9%. Catalunya és una de les regions més riques però més endeutades d’Europa. Repeteixo, si ens haguessin escoltat, això no hauria passat. Molts s’estan ara transformant per l’odi que es genera contra Catalunya, segons alguns tertulians fins i tot ens haurien d’afusellar’, s’exclama. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any