Un Espai per a difondre la vida i obra de Manuel de Pedrolo

  • Avui s'inaugura a Concabella l'exposició permanent 'Pedrolo, més enllà dels límits'

VilaWeb
Redacció
26.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El castell de Concabella, a la Segarra natal de Manuel de Pedrolo, és des d’avui la seu de l’Espai Pedrolo. A migdia s’inaugura l’Espai i també l’exposició permanent que s’hi podrà trobar d’ara endavant, ‘Pedrolo, més enllà dels límits, amb la qual es vol difondre la memòria i obra de l’escriptor. 

L’exposició té tres eixos: vida, obra i compromís polític. D’aquesta manera es vol fer difusió de tots els vessants de l’escriptor, el personal, el literari i el polític. Expliquen els responsables de la Fundació Pedrolo: ‘És, ben segur, una de les personalitats més significatives de la literatura catalana de la segona meitat de segle XX. Ho és pel gruix de la seva producció, per l’esforç d’indagació estètica que hi esmerçà i per la diversitat de tècniques, gèneres i estils que conreà tot al llarg de la seva vida. Així com el seu constant compromís social i nacional. Tots els gèneres que conreà li servien per explicar el seu pensament i per a recrear nous móns, que o bé retrataven una societat complexa i reprimida -políticament, sexualment, socialment—, o n’imaginaven una de nova amb unes altres possibilitats, sobretot d’alliberament, personal o col.lectiu. Tot plegat, ens ha obligat a dissenyar un espai dinàmic, del qual a més dels visitants al castell, en poden treure gran profit les escoles i els instituts i també grups reduïts, associacions, clubs de lectors, etc amb propostes didàctiques.’

A més de l’exposició i l’Espai, la fundació Pedrolo destinarà el castell de Concabella per al seu fons documental, que s’iinaugurarà aviat. 


Informació relacionada: 

Manuel de Pedrolo, contra l’oblit

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any