Cent cinquanta edificis de Barcelona obren les portes pel festival 48H Open House

  • El certamen d’arquitectura homenatja a la volta catalana i al seu impulsor internacional, Rafael Gustavino

VilaWeb
Redacció
25.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El festival d’arquitectura 48H Open House és un cap de setmana gratuït de portes obertes a uns cent-cinquanta edificis de tot Barcelona. L’objectiu del festival és explicar l’arquitectura de la ciutat de manera transversal, valorant-la com un bé que ens envolta, i estimulant-ne el coneixement i respecte. Malgrat néixer amb vocació identitària i d’implantació territorial a la ciutat, té com a referents la xarxa internacional Open House Worldwide.

L’oferta del festival és tan gran que es fa molt complicat escollir quins edificis visitar entre edificis històrics que normalment estan tancats, fàbriques rehabilitades o construccions dels grans noms de l’arquitectura internacional. Des de la web del festival recomanen itineraris temàtics, per estils arquitectònics o segons el districte. Entre les novetats d’enguany hi ha el recentment rehabilitat palau Macaya, els tallers Manyach dissenyats per Josep Maria Jujol, la Cases Barates del barri del Bon Pastor construïdes per acollir als treballadors de l’Exposició Universal de 1929 o l’hotel Park de Ciutat Vella.

La ciutat convidada d’aquesta edició és Vilassar de Dalt. A través d’alguns edificis de la població del Maresme s’ha dissenyat una ruta històrica per a homenatjar la volta catalana i al seu màxim impulsor, Rafael Gustavino. Aquesta tècnica tradicional del litoral mediterrani va ser patentada al segle XIX per l’arquitecte valencià, que va exportar el sistema als Estats Units. Un dels millors exemples de volta catalana es poden veure al sostre del Teatre de la Massa de Vilassar, que participa en el festival.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any