Fira de la Castanya a Viladrau

  • Una festa al voltant de la castanya del Montseny barreja natura, gastronomia i tradició

VilaWeb
Redacció
25.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’arribada de la tardor és una excusa perfecta per a anar al Montseny. A Viladrau, aquest cap de setmana hi ha la Fira de la Castanya, una barreja de tradició, natura i gastronomia. Hi haurà mercat de castanyes, passejades comentades pel bosc, tast gastronòmic i activitats infantils. 

Durant tot el matí es faran passejades comentades pel bosc per aprendre la tradició castanyera de la zona. S’hi podrà descobrir que fins a mitjan segle XX la castanya de Viladrau era la variant més valorada de totes les que es comercialitzaven al país.

Són recorreguts fàcils, duren una hora i segueixen el camí del Castanyer de les Nou Branques. També hi ha la possibilitat de fer rutes guiades amb bicicleta elèctrica per admirar els colors de la tardor enmig del parc natural.

El centre de Viladrau s’omplirà de parades on es podrà comprar l’autèntica castanya del Montseny torrada a l’estil tradicional, o bé crua. Diumenge a les 13.30 es farà el tast gastronòmic de la cuina de la castanya a Viladrau. Hi participaran una bona colla de restaurants del poble, amb plats en què les castanyes acompanyen carns guisades, o bé es fan servir per a vinagretes, brownies o flams.

Les activitats de la fira es reprendran el cap de setmana vinent amb una castanyada popular i el ball de les bruixes el dijous 31 a la nit. L’endemà hi haurà les jornades d’ecoxarxes dels Països Catalans i el diumenge 3 de novembre es farà la caminada popular ‘De font en font’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any