Arriba una nova Nit dels Octubre, vetllada literària i reivindicativa

  • Es lliuren els Premis Octubre i s'homenatja la Revolució dels Clavells i Salvem el Cabanyal

VilaWeb
Redacció
25.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els quaranta anys de la Revolució dels Clavells de Portugal seran homenatjats avui en el sopar literari dels Premis Octubre. Durant la tradicional vetllada organitzada per l’editorial Tres i Quatre es lliuraran els premis Andròmina de narrativa, el Joan Fuster d’assaig i el Vicent Andrés Estellés de poesia. 

La Nit dels Octubre també ret homenatge a la plataforma Salvem el Cabanyal pels quinze anys de resistència davant les intencions de l’Ajuntament de València d’assolar una part del barri per fer-hi passar l’avinguda Blasco Ibáñez. 

El record a l’aniversari de la Revolució dels Clavells arribarà de la veu de Sílvia Pérez Cruz, que interpretarà la cançó de Lluís Llach ‘Abril 74’. 

El procés sobiranista de Catalunya i el dret de decidir el seu futur també seran presents en l’acte d’aquest vespre, amb els parlaments de Lluís Llach, Santiago Vidal, Jaume Marfany, Isabel-Clara Simó i Vicent Sanchis. 

Des d’un punt de vista més creatiu, l’organització ha anunciat una activitat sorpresa de Mariscal, el cabaret literari d’Enric Casasses i Feliu Gasull. A més, com a referent intel·lectual i poètic de les avantguardes, la cerimònia recordarà Joan Brossa amb l’espectacle de màgia del seu compatriota Hausson, amb qui tant de temps va treballar.

Al final de la nit se sabran els guanyadors dels Premis Octubre, que enguany incorporen una tensió suplementària, perquè la dotació del premi Andròmina de narrativa s’ha doblat. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any