La junta electoral valida les 90.000 signatures de la ILP per una RTVV pública

  • La Generalitat s'haurà de pronunciar sobre la tramitació parlamentària

VilaWeb
ACN
24.10.2014 - 11:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La junta electoral valenciana ha validat les 88.686 signatures presentades per la comissió promotora de la ILP per una ràdio i televisió públiques valencianes, xifra molt superior al mínim de 50.000 que marca la llei. La presidenta de la junta electoral, Pilar de la Oliva, i el secretari i lletrat major de les Corts, Francisco Visiedo, han fet el recompte de les signatures amb presència dels representants de la comissió promotora. Fet aquest tràmit, la proposició de llei es publicarà la setmana vinent al Butlletí Oficial de Les Corts. El govern serà consultat perquè manifesti si està d’acord amb la seua tramitació parlamentària.

La comissió promotora destaca que la ILP ‘ha sigut capaç d’ajuntar ciutadans de totes les edats i professions, de pobles i ciutats de nord a sud, votants de totes les sensibilitats polítiques i, a més, té el suport contundent del sector audiovisual valencià. La transversalitat de les 90.000 signatures reunides en quatre mesos és la millor carta de presentació en l’inici de la tramitació parlamentària’.

Coincidint amb l’inici del procés a les corts, la comissió ha començat una ronda de contacte amb tots els grups parlamentaris per trobar punts en comú, de manera que les 90.000 signatures es tradueixin en un debat parlamentari i la posterior aprovació de la llei.

La ILP insta el Consell a presentar a les corts, en un termini màxim de sis mesos, un projecte que concreti la recuperació d’un servei públic de ràdio i televisió en valencià, tal com estableix la Carta Europea de Llengües Regionals i Minoritàries ratificada per l’estat espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any