Milers de valencians es manifesten per demanar la dimissió de la consellera d’Educació

  • S'han fet mobilitzacions a València, Castelló, Alacant i més ciutats en defensa de l'ensenyament públic i en valencià

VilaWeb
Redacció
23.10.2014 - 20:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de ciutadans han eixit als carrers del País Valencià en defensa de l’ensenyament públic i en valencià i per demanar la dimissió de la consellera M. José Català i el ministre José Ignacio Wert. Diferents plataformes, entitats i col·lectius representants de la societat civil del País Valencià s’han unit en la convocatòria d’una vaga avui de la comunitat educativa. L’objectiu és fer visible el malestar per les retallades a l’escola pública i els efectes negatius de l’aplicació de la LOMCE al sistema educatiu valencià.

‘La política educativa té l’única pretensió de desmantellar i privatitzar l’escola i la nova llei d’educació ens mou de nou a eixir a paralitzar el sistema educatiu i a eixir al carrer a manifestar-nos’, expliquen les entitats.

A més de la vaga al món educatiu, s’han fet manifestacions a València, a Castelló i a Alacant. A Ontinyent, la convocatòria s’ha fet a la plaça de la Concepció, convocada pel Front Estudiantil Unificat-Ontinyent, amb el suport de la Plataforma Prou i de Compromís de la Vall d’Albaida.

Les entitats convocants són: FAPA-València, FE CCOO PV, Escola Valenciana, Sindicat d’Estudiants PV, Intersindical Valenciana STEPV, Front Estudiantil PV, BEA, Plataforma tots som Cremona, Acció Cultural País Valencià (ACPV), València Laica, FAPA-Castelló Penyagolosa, CAVE-COVA, València Laica, FEU (Front Estudiantil Unificat Alcoi), Podem Educació PV, PSPV-PSOE, EUPV, PCPV, PCPE, CJC, Esquerra Republicana País Valencià, Els Verds PV i el grup Compromís.

Les plataformes, entitats i col·lectius consideren que han patit ‘un inici de curs catastròfic, amb calor a les aules, infraestructures nefastes i falta de professorat’. Denuncien que s’hagin eliminat cinc mil places de professorat i posen sobre la taula l’augment de ràtio a les aules la denegació de línies en valencià, la permanència de barracons crònics i les deficiències d’infraestructures, entre més qüestions.

Asseguren que ‘el sobreesforç i el bon treball que les comunitats educatives desenvolupen als centres públics ha demostrat que amb la lluita s’aconsegueixen els objectius d’integració social, qualitat i compensació educativa que garanteixen l’accés de la ciutadania al dret a l’educació’.

Per aquesta raó, afirmen que la societat civil ha de sortir el carrer en contra de la política educativa i també per demanar la dimissió del ministre Wert i de la consellera M. José Català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any