La policia s’endú Oleguer Pujol Ferrusola a declarar a la comissaria de La Verneda

  • Després de tot un matí d'escorcoll al domicili de Barcelona del fill de l'ex-president

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.10.2014 - 16:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un cotxe de policia s’ha endut Oleguer Pujol Ferrussola al seient del darrere quan ha finalitzat l’escorcoll del seu domicili, a Barcelona. Segons fonts jurídiques, ha marxat a la comissaria de La Verneda, per a prestar declaració, no pas com a detingut. El fill de l’ex-president de la Generalitat ha sortit tapant-se la cara però no ha pogut evitar que la seva imatge fos captada pels fotògrafs i càmeres que hi han fet una guàrdia.

Una desena d’agents han entrat al domicili poc després de les vuit del matí i l’han abandonat a un quart de cinc. Han sortit carregant unes quantes caixes plenes de proves que han recollit.

La policia espanyola havia retingut al matí el fill petit de l’ex-president Jordi Pujol. Li imputen suposats delictes d’emblanquiment de diners i frau fiscal. Diversos agents de delictes fiscals i de la policia científica han escorcollat el domicili d’Oleguer Pujol a Barcelona i a empreses de Madrid, de València i de Melilla vinculades amb el fill de l’ex-president. Els agents volien evitar que hi hagués destrucció de proves. Els escorcolls s’han fet per ordre del jutge de l’Audiència espanyola Santiago Pedraz.

Aquest jutge investiga una querella presentada per Podem i Guanyem contra la família Pujol, però de moment es concentra en Oleguer Pujol, tal com havia demanat la fiscalia anticorrupció. Sospita que podria haver ocultat diners i haver-los emblanquit mitjançant societats que els obtenien de paradisos fiscals.

Una de les causes investigades és la compra per vuit milions d’euros d’un hotel de les Illes Canàries amb diner d’origen desconegut procedent de les illes Verges. I una altra, la compra de més d’un miler de sucursals del Banco Santander a final del 2007 per dos mil milions d’euros.

A més, la policia també ha escorcollat el domicili del soci d’Oleguer Pujol, Luis Iglesias, que és gendre de l’ex-ministre del govern d’Aznar i ex-president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any