L’ambient de l’apartheid sud-africà arriba al Temporada Alta amb ‘The suit’

  • Demà s’estrena 'El President' amb direcció de Carme Portacelli i protagonitzada per Francesc Orella i Rosa Renom

VilaWeb
Redacció
24.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El festival de teatre Temporada Alta encara un dels caps de setmana més intensos amb les estrenes de ‘The Suit‘ i ‘El President‘, dirigides per Peter Brook i Carme Portacelli. ‘The suit’ és una obra basada en la novel·la de l’escriptor sud-africà Can Themba. En aquesta ocasió l’obra es representa en anglès, l’idioma original en que va ser escrita, de la mà dels actors Marie-Hélène Estienne i Franck Krawczyk. Avui també es podrà veure ‘Els dies feliços‘ de Samuel Beckett amb Emma Vilarasau i direcció de Sergi Belbel i l’estrena de ‘Bluf‘, l’obra guanyadora del premi Quim Masó.

‘The Suit’ és la història d’un adulteri ambientada en els darrers anys de l’apartheid sud-africà. Philomen enxampa a la seva dona, Matilda, amb un amant i aquest es deixa un vestit. Com a càstig Matilda haurà de tractar la peça de roba com a un convidat d’honor. Aquesta obra va costar l’exili al seu autor, Can Themba, i no va ser reconeguda fins anys més tard, quan Themba ja havia mort i a Sud-Àfrica ja s’havia acabat la segregació racial. L’obra, que és una estrena a Catalunya, es podrà veure avui i demà al teatre Municipal de Girona.

L’últim treball de Sergi Belbel, ‘Els dies feliços’, es podrà veure avui i demà al teatre de Salt. En aquesta ocasió Belbel posa en escena al monòleg més clàssic de Samuel Beckett de la mà d’Emma Vilarasau, que interpreta a Winnie. Avui a la sala La Planeta s’estrena l’obra guanyadora del darrer premi Quim Masó de Teatre: ‘Bluf’. Creat per la companyia La Calòrica, és un comèdia àcida on s’hi barreja el realisme íntim, la recança existencial i l’imaginari de la novel·la gràfica.

Demà s’estrena a el teatre El Canal de Salt ‘El president’, un retrat crític de les altes esferes de la política. L’obra va ser escrita el 1975 per l’escriptor i poeta austríac Thomas Bernhard però l’argument segueix essent molt actual. Dirigida per Carme Portacelli i protagonitzada per Francesc Orella i Rosa Renom, ‘El president’ explica amb un to irònic i ple d’humor les mediocritats de l’alta classe política que s’aferra fins a l’últim moment a perdre els seus privilegis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any