L’altra economia s’exposa a Barcelona

  • La Fira d'Economia Solidària de Catalunya promou per tercer any a Sant Andreu tot de pràctiques econòmiques orientades a les necessitats humanes

VilaWeb
Redacció
24.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La crisi financera d’aquests últims anys ha deixat l’economia molt tocada, però també ha fe possible una florida d’iniciatives i alternatives econòmiques. El sector de les cooperatives i l’anomenada economia solidària, sense anar més lluny, ha viscut un impuls notable, com es demostra des de fa tres anys a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC).

Es tracta d’un aparador dels productes i serveis basats en pràctiques econòmiques orientades a les necessitats humanes, gestionades de manera participativa, democràtica i responsable socialment i ecològica. Són unes pràctiques presents en tot el cicle econòmic: producció, distribució, comercialització, consum, estalvi i inversió, i formen el mercat social.

La FESC és un esdeveniment anual amb projecció internacional que reuneix la gran diversitat d’experiències i de pràctiques de l’economia social i solidària del territori català al complex fabril Fabra i Coats de Sant Andreu de Palomar, un espai d’ús públic per a l’experimentació cultural i artística, amb més de 12.000 metres quadrats de superfície.

Els objectius de la FESC són difondre què és l’economia solidària i les solucions que aporta a les necessitats materials de les persones en la vida quotidiana. També pretén divulgar les alternatives que aporta a la crisi, donar visibilitat al teixit comercial i empresarial d’aquest àmbit, fer créixer la consciència de ‘sector econòmic’ entre els protagonistes d’iniciatives d’economia solidària i fomentar la intercooperació entre els agents.

A banda la fira en si, que enguany inclou cent vuitanta expositors (dels sectors de l’alimentació, la comunicació, l’atenció personal, la cultura, el lleure, l’educació, les finances, l’habitatge, la roba i els serveis a empreses), tot el cap de setmana hi ha un intens programa de conferències i debats sobre conceptes i experiències de l’economia solidària. Arrenquen avui a les set del vespre amb la xerrada inaugural ‘Nova política, nova economia’, a càrrec de l’activista Ada Colau, el diputat i periodista David Fernàndez i la filòsofa Marina Garcés.

Algunes de les conferències i activitats de la tercera FESC es podran seguir en directe a través d’una emissió en streaming.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any