Quatre dels nou municipis on no es podrà votar el 9-N volen cedir espais

  • Governació dóna el dispositiu per tancat i recorda que el termini va acabar aquest dimarts al migdia

VilaWeb
ACN
22.10.2014 - 17:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quatre dels nou municipis on no es podrà votar el 9-N asseguren que volen oferir locals. Es tracta de Castellví de Rosanes (PSC) situat al Baix Llobregat, Sant Cugat de Sesgarrigues (PSC) a l’Alt Penedès, Vespella de Gaià (PSC) al Tarragonès i Almatret (PP) al Segrià. En els dos primers casos, els ajuntaments diuen que havien proposat locals però des de Governació recorden que el termini va acabar aquest dimarts. Vespella de Gaià ho atribueix a un malentès mentre que l’alcalde d’Almatret, Jesús Quiroga, ha canviat d’opinió per pressió popular.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha enviat un comunicat assegurant que ha posat a disposició del govern dos espais municipals: el casal de la gent gran i el centre cívic. Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Cugat de Sesgarrigues, Montserrat Albet, s’ha desplaçat fins al Palau de la Generalitat per intentar reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas, o la vicepresidenta del govern, Joana Ortega. Albet assegura que l’ajuntament no va rebre la sol·licitud de l’executiu català fins divendres passat i remarca que el seu municipi està a favor del dret de decidir. Així mateix afegeix que no vol que els veïns s’hagin de desplaçar fins a una altra localitat per participar el pròxim 9 de novembre.

Des de Governació donen per tancat el dispositiu i recorden que el termini per oferir locals va acabar aquest dimarts al migdia. Així mateix, també subratllen que tots els municipis han disposat de la mateixa informació.

L’ajuntament de Vespella de Gaià ha publicat un comunicat a través de la seva pàgina web en el què diu que es tracta d’un ‘malentès’ i assegura que l’ajuntament ‘mai ha negat la col·laboració i que està i sempre ha estat totalment disposat a col·laborar amb la cessió d’un local i amb tot el que calgui perquè es pugui realitzar el procés amb normalitat’.

Pel que fa als tres municipis de la Vall d’Aran (Arres, Bausen i Canejan), segons el secretari general de Convergència Democràtica Aranesa, Àlex Moga, es tracta de municipis petits amb manca d’infraestructures i que per qüestions logístiques és més viable que els seus veïns vagin a votar a la localitat més pròxima. Moga ha afegit que es dissenyarà un pla de mobilitat perquè cap veí es quedi sense votar.

Tres dels municipis on no es podrà votar tenen alcalde del PP, és el cas de Pontons a l’Alt Penedès, Almatret al Segrià i Horta de Sant Joan situat a la Terra Alta. Almatret ha volgut rectificar aquest dimecres i avui ha enviat la sol·licitud a governació. En canvi, els altres dos mantenen que no volen cedir cap espai pel 9-N.

L’alcalde d’Horta de Sant Joan, José Antolí, ha declarat a l’ACN que la Generalitat té locals al poble com el parc de bombers i pisos de protecció oficial. En aquest sentit, ha defensat que el Govern, si vol, pot organitzar un punt de votació al municipi sense la col·laboració de l’ajuntament.

Els veïns d’Horta de Sant Joan que vulguin votar ho podran fer a l’institut de Gandesa. Així ho ha acordat el govern que ultima els preparatius del procés participatiu que a les Terres de l’Ebre comptarà amb 55 locals i 147 meses. El delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha explicat a l’ACN que la Generalitat habilitarà una aula de l’IES de Gandesa per als veïns d’Horta que vulguin expressar el seu posicionament sobre el futur polític de Catalunya. A més, per facilitar el desplaçament s’està estudiant la possibilitat de posar transport públic. Els detalls dels autobusos que s’habilitaran i els seus horaris es donaran a conèixer en els pròxims dies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any