Bosch: ‘Espanya no ens roba però vostè i el seu govern sí’

  • Ha acusat Rajoy d''escanyar amb una mà i malgastar amb l'altra'

VilaWeb
Redacció
22.10.2014 - 13:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’ERC a Madrid, Alfred Bosch, ha assegurat aquest dimecres des de la tribuna del congrés espanyol que la seva formació ‘no dirà mai’ que Espanya i els espanyols ‘roben’ a Catalunya, però ha assegurat que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i el seu govern ‘sí’ que ho fan. Durant la seva intervenció al debat de les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l’estat espanyol, Bosch ha acusat l’executiu espanyol d”escanyar amb una mà i malgastar amb l’altra’, com ho demostra, ha dit, el desequilibri entre les inversions en infraestructures a Catalunya i la despesa militar.

Bosch ha dedicat part de la seva intervenció a recordar els endarreriments històrics en les inversions a Catalunya, com els accessos al port de Barcelona, que es van començar al 2005, està previst que acabin al 2019 i que als pressupostos del 2015 tenen un pressupost de 10 milions d’euros sobre un cost total de 200 milions. 



També una altra obra ‘indispensable’ com la variant de Vallirana que connecta l’àrea de Barcelona amb el Penedès. Es va iniciar al 2003 i està previst acabar-la al 2019. Els pressupostos li dediquen 18 milions d’un total calculat de 185 milions d’euros. I és per fer 2,2 km de via. ‘Si calculem que segons vostès trigaran 16 anys, això implica que aniran a 140 metres per any’, ha dit. 



Per contra, ha afegit, l’estat espanyola adquireix helicòpters d’atac i Eurofighters que només en l’exercici anterior han tingut un cost de 120 i 435 milions d’euros.’Un escàndol’, ha afirmat, que es referma quan es veu que la inversió total prevista a Catalunya en infraestructures és de 1.072 milions d’euros al 2015, mentre que el cost de la indemnització de Castor serà de 1.350 milions d’euros que ‘pagaran els contribuents’. 



Segons Bosch, tot plegat són ‘negocis del palco del Bernabeu’ que van en detriment de les inversions a Catalunya, que malgrat que aporta prop del 19% del moviment econòmic i té 16% de població, rep en inversió menús de la meitat del pes econòmic, 9,5%, ‘any rere any igual’.



En aquest sentit, Bosch ha recordat que hi ha cada vegada ‘més gent’ a Catalunya que ‘veu’ aquesta situació i s’inclinen per ‘buscar una solució’: ‘la sobirania econòmica, ergo política’ que ha de fer que ‘aquests siguin els últims pressupostos de la dependència per ser els primers de la independència’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any