El banc dels aliments de Perpinyà fa 20 anys

  • El Banc dels Aliments de Perpinyà fa 20 anys. Cada setmana, ajuda a 7.200 persones de mitjana ...>>
    Dc 22 d'octubre del 2014.

VilaWeb
Redacció
22.10.2014 - 11:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan el Banc dels Aliments va ser creat l’any 1994, distribuïa 250 tones de productes alimentaris. Avui distribueix més de 1300 tones. Situat inicialment al carrer Eugène Flachat al Polígon Nord de Perpinyà, es va desplaçar l’any 2010 a un magatzem veí més modern, situat  al municipi de Pia, limítrof de Perpinyà. La seua activitat està assegurada essencialment per cinquanta benèvols i 4 assalariats.

Més enllà de la simple ajuda (una ‘panera’ grossa, depenent de lamplada de la família) alimentària setmanal, el Banc dels Aliments juntament amb altres associacions, tenen la preocupació d’ajudar a les persones ‘a restaurar-se’ proporcionant-lis una varietat de productes que els asseguren un equilibri nutricional indispensable per un bon estat de salut i proveint, a més de l’acollida i l’acompanyament necessaris per afavorir la reinserció social. També centralitza quotidianament productes alimentaris, que posa a disposició de les associacions i organismes socials (CCAS) nord-catalans.

D’altra banda, el treball de sensibilització del Banc dels aliments és més ampli. Organitza cada any (l’últim cap de setmana de novembre) una gran recollida d’aliments a les portes dels supermercats, l’estructura ajuda així a totes les capes de població a po ajudar, de manera directa i simple, els més desproveïts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any