Acebes, encausat per la compra d’accions de Libertad Digital amb diner negre

  • Dins del cas de la comptabilitat secreta revelada pels papers de Bárcenas

VilaWeb
Redacció
21.10.2014 - 16:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència espanyola Pablo Ruz ha encausat l’ex-secretari general del PP Ángel Acebes en el cas dels papers de Bárcenas, la comptabilitat secreta de l’ex-tresorer del partit. Acebes ha estat citat a declarar dimarts vinent perquè respongui les preguntes del jutge sobre l’ús de 410.300 euros de la caixa en diner negre del partit per comprar accions del grup de mitjans Libertad Digital.

El jutge imputa a Acebes un delicte d’apropiació indeguda per haver autoritzat en l’ampliació de capital de Libertad Digital, quan Alberto Recarte presidia el grup de comunicació. Recarte també ha estat cridat a declarar com a testimoni, a més de dos compradors d’accions d’aquest grup, l’ex-director general del ministeri de Justícia Alberto Dorrego i l’empresari Borja García Nieto.

Luis Bárcenas a dir en una declaració al jutge del mes d’abril com va participar el PP en l’ampliació de capital de Libertad Digital. Deia que Álvaro Lapuerta, un altre ex-tresorer del partit, ‘va rebre l’encàrrec d’Acebes per a buscar empresaris que estiguessin disposats a donar un cop de mà comprant accions de Libertad Digital’. Bárcenas explicava: ‘Lapuerta es va posar en contacte amb els empresaris amb qui tenia relació habitualment i comença a fer aportacions per a subscriure accions de Libertad Digital, però arriba un moment que estava a punt de tancar l’ampliació de capital i no es complien les expectatives’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any