‘Polònia’ fa el salt al teatre amb un musical amb paròdia política i elements de vodevil

  • Minoria Absoluta presenta al restaurant La Camarga l'espectacle, que es podrà veure a partir del 7 de novembre

VilaWeb
ACN
21.10.2014 - 13:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Polònia, El Musical‘, la nova producció teatral de Minoria Absoluta, arribarà a partir del 7 de novembre al Teatre Poliorama, un muntatge que mescla l’humor del programa amb elements més pròxims al vodevil i amb números musicals. Toni Soler, director del ‘Polònia’, ha assegurat que en aquest moment polític ‘molt important’ el ‘paper del ‘Polònia’ és més necessari que mai’. Al musical, com ha explicat el dramaturg Jordi Galceran, es porta a terme una reunió dels partits en un hotel perquè ‘el president Mas ha pres una decisió importantíssima per la marxa del procés i els qui hi estan a favor i en contra intentaran fer-li canviar la decisió o modificar-la segons els seus interessos’.

L’espectacle està dirigit per Xavier Ricart i incorporarà els actors habituals del Polònia de TV3 com Bruno Oro (Artur Mas), Queco Novell (Mariano Rajoy i Vila d’Abadal), Ivan Labanda (Oriol Junqueras i Miquel Iceta), Mireia Portas (Esperanza Aguirre, Forcadell i Forcades), Xavi Serrano (Joan Herrera i Josep Antoni Duran i Lleida), Agnès Busquets (Alícia Sánchez-Camacho i Mònica Terribas), David Olivares (David Fernández i Pere Navarro) i Anna Bertran (Muriel Casals i Bibiana Vallvè). Els encarregats d’escriure el guió han estat el dramaturg Jordi Galceran i els guionistes de Minoria Absoluta Jaume Buixó, Júlia Cot, Pau Escribano i Toni Soler.

L’acció del muntatge se situa en el moment en què el president de la Generalitat, Artur Mas, i els partits polítics intenten arribar a un acord i decidir de forma conjunta el futur polític del país. La cimera de tots els protagonistes tindrà lloc en un hotel i els dirigents catalans hauran de fer front a les tensions internes i a un pla ideat per Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre. Toni Soler ha explicat que el 90% del guió de l’espectacle és inamovible, però el 10% restant el reserven per l’actualitat política. ‘No es tracta de canviar estructuralment l’obra, però hi ha escenes que permet incloure frases d’actualitat’, ha apuntat Ricart.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any