El museu Rigaud de Perpinyà, triplicarà la seua superfície

  • L'ajuntament de Perpinyà vol remodelar el seu museu més prestigiós i, per això, invertirà 10 milions d'€uros en la seua remodelació. Les obres començaran el pròxim més de novembre, i està previst que acabin l'octubre del 2016 ...>>
    Dt. 21 d'octubre del 2014

VilaWeb
Redacció
21.10.2014 - 11:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El passat gener, l’ajuntament de Perpinyà, va aprovar en Consell Municipal, el llançament d’un vast projecte de protecció, promoció i desenvolupament del patrimoni cultural de la vila. Aquest projecte inclou l’ampliació  i remodelació del museu d’art Hyacinthe Rigaud i el lligarà amb el centre d’art contemporani Walter Benjamin.

Les obres d’ampliació i remodelació que començaran aquest novembre, es preveuen acabar l’octubre del 2016. El trasllat d’obres començarà el mes de desembre i s’acabarà al febrer. La intenció de l’Ajuntament  és que el nou museu Rigaud reobri la primavera del 2017.

Les obres ampliaran el museu Rigaud a l’edifici del costat i permetran multiplicar per tres la superfície d’exposició. Dels 360 metres quadrats actuals passarà a 1.180 (dels quals 800 els ocuparan les sales d’exposicions permanents). A més a més, l’Ajuntament també avança que el projecte permetrà ‘incorporar al circuit de visita l’apartament i el taller que Picasso va tenir a la ciutat’.

Les sales d’exposició permanent del futur museu Rigaud, que repassaran la història artística i cultural de Perpinyà, es dividiran en tres àmbits. Al primer, l’ala gòtica, s’hi podran veure obres que s’estenen entre principis del segle XIII i l’inici del XV; al segon, l’ala barroca, s’hi exposaran sobretot retrats dels segles XVII-XVIII, i finalment, l’ala moderna se centrarà en l’art del segle XX. Serà aquí on el pintor Pablo Picasso hi tindrà una sala totalment dedicada. La col·lecció moderna del museu Rigaud també exposarà pintures i obres d’altres artistes, com ara Arístides Maillol, Raoul Dufy, Georges Daniel de Monfreid, Pere Daura o Esteve Terrús.

Si teniu curiositat i voleu saber més sobre aquesta remodelació, aquí podeu descarregar en un Zip unes imatges del projecte de remodelació d’aquest fet pel taller d’arquitectura Barbotin-Larrieu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any