Julian Assange inaugura el Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona

  • L'onzena edició del festival s'obre amb l'estrena al país del film de WikiLeaks 'Mediastan'

VilaWeb
Redacció
22.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa més de dos anys que el hacker australià Julian Assange viu reclòs a l’ambaixada de l’Equador a Londres. Però això no li ha impedit de participar, habitualment, en conferències i actes a tot el món. Via telefònica, via telemàtica o fins i tot via hologràfica, el fundador de WikiLeaks ha parlat davant d’auditoris de tot arreu. Avui mateix, per exemple, serà gràcies a una videoconferència als Cinemes Girona de Barcelona, en la inauguració del Festival de Cinema i Drets Humans, que arrenca amb el film de WikiLeaks ‘Mediastan‘.

La cara principal d’aquest portal de filtracions mundial respondrà les preguntes dels organitzadors del festival i del públic assistent sobre crims contra els drets humans. Abans del debat, el festival s’obrirà amb la projecció de ‘Mediastan’ (17.00), un film que explica l’aventura de l’equip d’investigació de WikiLeaks per l’Orient Mitjà fins a trobar el soldat nord-americà Bradley Manning, que va revelar davant la càmera algunes brutalitats de l’exèrcit dels EUA a l’Irac i l’Afganistan.

L’onzè Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona oferirà fins el 7 de novembre vinent als cinemes Girona i Maldà, a més de l’espai Rai Art, més de cent vint films i curts que tracten la transsexualitat i el feminisme, la llibertat d’expressió, la repressió, el dret de l’habitatge, l’educació, la lliure circulació de persones i els conflictes internacionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any