Rodrigo Rato demana la suspensió temporal de la seva militància al PP

  • Fabra ha demanat contundència al PP per a expulsar-lo

VilaWeb
Redacció
20.10.2014 - 21:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Rodrigo Rato Figaredo ha sol·licitat la ‘suspensió temporal de militància del Partit Popular’ en una carta dirigida a la secretària general de la formació, Maria Dolores de Cospedal, segons que ha confirmat el mateix partit. L’ex-president de Bankia ho fa ‘fins que tots els fets quedin esclarits’, en referència a la polèmica a l’entorn de les targetes opaques de Caja Madrid-Bankia. Avui també s’ha sabut que l’ex-president de Caja Madrid Miguel Blesa ha intentat que el jutge acceptés que l’asseguradora Mapfre cobrís la fiança de setze milions d’euros que li demana per la mateixa polèmica, però el magistrat ho ha rebutjat.

A l’escrit, Rato reitera la ‘ferma convicció’ d’haver actuat ‘sempre dins la legalitat’, convençut que les targetes ‘emeses, conegudes i controlades’ per l’entitat, eren ‘per a ús personal’ i formaven part del seu sou. I com a tal, afegeix, ‘eren declarades i comptabilitzades’.

Rato entén que en ‘aquests moments, en interès del Partit Popular’ ha de prendre la decisió de sol·licitar la suspensió temporal de militància ‘fins que els fets quedin esclarits’ i assegura que està ‘a disposició del partit per donar totes les explicacions que se li demanin ‘davant dels òrgans pertinents’.

Aquest matí, el president valencià, Alberto Fabra, ha expressat la voluntat que s’expulsés Rato del partit. Abans d’entrar a la reunió del comitè executiu del PP espanyol, Fabra ha defensat que calia ‘ser molt contundent’ amb Rato en un moment d’allunyament entre ciutadans i polítics. ‘No hi ha lloc per a aquests comportaments davant la ciutadania, no hi tenen cabuda en aquests moments de desconfiança.’ Quan li han demanat si Rodrigo Rato hauria de dimitir per l’ús de targetes opaques, ha dit: ‘Jo crec que sí.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any