Mgr Norbert Turini nou bisbe de Perpinyà

  • El passat dissabte, va ser designat el nou bisbe de Perpinyà, Mgr Norbert Turini , en substitució de l'anterior bisbe, Mg André Marceau que va ser nominat com a bisbe de Niça la passada primavera ...>>
    Dl. 20 d'octubre del 2014

VilaWeb
Redacció
20.10.2014 - 11:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mgr Norbert Turini, de 60 anys, era bisbe de Cahors des de l’any 2004. Anteriorment va ocupar diversos càrrecs a la diòcesi de Niça. va ser nomenat pel Papa Francesc dissabte passat bisbe de Perpinyà i prendrà les seues funcions el pròxim 18 de gener. El seu predecessor en la diòcesi,, Mg André Marceau, va ser anomenat, precisament, bisbe de Niça la passada primavera.

Mgr Norbert Turini va néixer a Cannes, va estudiar a la Facultat de Niça on va obtenir una llicenciatura en biologia, després va  entrar al seminari major regional de Marsella. També va estudiar a la Facultat de Teologia de Estrasburg, on es va diplomar. Membre del consell per a la pastoral d’infants i joves de la Conferència episcopal de França, aquest bisbe és considerat obert d’esperit i atent a les evolucions socials i a la societat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any