Comença l’assemblea ciutadana de Podem

  • Al palau de Vistalegre de Madrid es proposen uns quants models organitzatius i principis polítics · Els principals són els que impulsen Pablo Iglesias i l'eurodiputat Pablo Echenique

VilaWeb
Redacció
18.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de la gran irrupció de Podem en el panorama electoral espanyol a les últimes europees, el partit impulsat per Pablo Iglesias comença avui un procés assembleari per a decidir el model de partit, l’organització i els principis ètics i polítics. L’assemblea ciutadana ‘Sí se puede‘ arrenca aquest cap de setmana al palau de Vistalegre de Madrid, ple de gom a gom per a examinar 15 documents de principis ètics, 24 d’organitzatius i 18 de polítics presentats per uns quants equips.

Els dos equips amb més opcions són el que encapçala el mateix Pablo Iglesias i el de l’eurodiputat Pablo Echenique.

Pablo Iglesias, al capdavant de Claro que Podemos, aposta per un partit amb un únic secretari general que garanteixi la coordinació interna. Aquest equip rep el suport d’una part dels fundadors de Podem, com Luis Alegre, Carolina Bescansa, Juan Carlos Monedero i Íñigo Errejón, a més de l’eurodiputada Tania González.

Per la seva banda, Sumando Podemos s’ha creat al voltant dels eurodiputats Pablo Echenique, Teresa Rodríguez i Lola Sánchez i defensa l’autonomia política i financera dels cercles i un model amb tres portaveus i un consell ciutadà, en què una part dels membres siguin elegits per sorteig.

A banda l’organització de Podem, l’altre gran debat de l’assemblea ciutadana d’aquest cap de setmana és l’estratègia electoral de l’any vinent. L’equip de Pablo Iglesias aposta per concentrar-se en les generals i optar, en les municipals, per unir-se a plataformes ciutadanes més àmplies.

Dilluns s’obrirà una votació en línia dels documents presentats a l’assemblea i el dia 27 s’anunciarà el model guanyador. El 28 es presentaran les candidatures, el 10 de novembre es votaran els candidats o candidates i el 15 de novembre es preveu la presentació de resultats i el tancament de l’assemblea ciutadana ‘Sí se puede’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any